Hírek

Elképesztő, mégis igaz: pitypang alapanyagú abroncsoké lehet a jövő

A Continental most már biztos benne: pitypang lehet a gumigyártás jövőbeli gumiforrása. A különleges technológia fejlesztése már a célegyenesre fordult, a nagy múltú gyártó a termékei továbbfejlesztésének egyik lehetséges környezetbarát módját éppen a pitypang (avagy gyermekláncfű) nedvéből történő kaucsuk-előállításban látja.


Continental ContiConnect - új távlatok az abroncs-monitoring területén

Okostelefon, okosóra, okosabroncs - hamarosan ez a felsorolás teljesen hétköznapinak fog számítani a fejlett országokban, ha beválik a Continental ContiConnect névre keresztelt platformja.


Michelin Vision: innovációs 3D nyomtatással készülő gumiabroncs

Míg a Goodyear gömb alakú abroncsok formájában vizionálja előre a haladás útját, addig a Michelin szintén 3D nyomtatással készült gumiabroncs innovációja nem ennyire elrugaszkodott tervekre alapozva született meg.


ContiSense és a ContiAdapt: gumiabroncsok a jövőből

A ContiSense és a ContiAdapt két olyan új szó, amit érdemes megjegyeznünk, mert könnyen lehetséges, hogy a jövő gumiabroncsainak első generációját képviselik.


Goodyear Eagle 360

Bármennyire is nehéz elhinni, a legmodernebb önjáró autók után is van hova fejlődnie az autóiparnak. Valami új, valami nagyon látványos kellene, ami tényleg óriásit szólhat.


A Bridgestone sivatagi cserjéből gyártana autógumit

Pár évvel ezelőtt olvashattuk, hogy a világon futó autók száma elérte az egy milliárdot. Ez azt jelenti, hogy egy milliárd autónál lépnek fel gumiabronccsal kapcsolatos problémák és igények.


Sorozatgyártásban a Michelin Tweel

Fontosságát tekintve valahol Prometheus és a tűz, valamint a domesztikáció között félúton lehet a kerék, amely bár egyszerűnek tűnik a maga harmonikus, esztétikus forgástest alakjával, felhasználásának köszönhetően idővel mégis korszakalkotó találmány lett. A kerék mozgat, szállít; visz egyik helyről a másikra, és az évszázadok során sokat fejlődött. Kerékkel hajtott járműveket több ezer éve ismerünk, azonban még sok száz esztendőnek kellett eltelnie, mire feltalálták a küllős megoldást felváltó gumiabroncsot, amely hatékonyabban biztosítja a jármű és az út közötti erőátvitelt.


Az első pitypangból gyártott gumiabroncs

Korábban írtunk róla, hogy a Continental pitypang nedvével helyettesítené a természetes kaucsukot. Az első gumiabroncsot már le is gyártották.


Intelligens abroncsnyomás-ellenőrzőt dob piacra a Continental

A Continental abroncsnyomás-ellenőrzőjének következő generációja érzékeli majd a profilmélységet, figyelmeztet az autó túlterhelésére, és már a felfújás közben képes ellenőrizni a keréknyomást.


A pitypang lehet a gumigyártás jövője

Fontos áttörés előtt állunk az autógumi-gyártás területén: a jövő környezetbarát gumiabroncsai a gyermekláncfű nedvéből készülhetnek. Münsterben már épül az a kísérleti üzem, ahol a gumikat gyártják majd. A projekten a Continental autóalkatrész-gyártó cég és a Fraunhofer Biológiai és Ökológiai Intézet közösen dolgozik.©,2011 gumidirekt.hu
Minden jog fenntartva!