ÉLETTARTAM GARANCIA és DEFEKT GARANCIA PluszÉLETTARTAM GARANCIÁT vállalunk minden nálunk vásárolt szgk. és SUV, a vásárlás időpontjában felszerelt, használatba vett, valamint folyamatosan csak nálunk szervizelt gumiabroncsra.


Meddig tart az ÉLETTARTAM GARANCIA?


A gumiabroncsok törvényben előírt minimális profilmélységéig (1,6mm), de legfeljebb 10 évig, kilométer korlátozás nélkül.


Mire érvényes az ÉLETTARTAM GARANCIA?


1 garnitúra (4db) nálunk vásárolt és egyidejűleg felszerelt, valamint használatba vett és rendszeresen (szezononként) csak nálunk szervizelt szgk. és SUV gumiabroncsok (kivéve kisteher, 4x4 vegyes használatú és terep) gyártási- és anyaghibáira.


Mennyibe kerül az ÉLETTARTAM GARANCIA?


Egy új gumiabroncs árának töredéke, most bevezető áron, gumiabroncsonként mindössze 500 Ft.


Miért merünk ilyen hosszú garanciát vállalni?


Mert megbízunk a márkáinkban. Csak kipróbált és bevált, megbízható gyártók termékeit forgalmazzuk. Sok kereskedővel ellentétben, ahol több, mint ötven, sőt van ahol 100 feletti márkát forgalmaznak, mi csupán a legmegbízhatóbb 20-25 márkával foglalkozunk. Nem árusítunk kétes eredetű és minőségű "no name" gumiabroncsokat.


Miért ragaszkodunk a saját szereléshez?


Sajnos tapasztaljuk, hogy a gumiabroncsok meghibásodásainak jelentős része valamilyen szerelési hibára vezethető vissza. (pl.: technológia hiba, rosszul beállított keréknyomás). Saját munkánkért minden esetben teljes körű felelősséget vállalunk.

Ha a gumiabroncsoknak véletlenül mégis gyártási hibája lenne, ezek nagy részét már szereléskor ki tudjuk szűrni, ezzel sok kellemetlenségtől megkímélve téged.

Továbbá a gumiabroncsok odafigyelést és törődést igényelnek. A gumiabroncs a legfontosabb biztonsági alkatrész, amely mindössze négy tenyérnyi felületen próbálja az úton tartani az autónkat, a legszélsőségesebb körülmények között is. A félévenkénti rendszeres szereléssel folyamatosan követni tudjuk az állapotukat, javaslatot tudunk tenni, ha bármilyen beavatkozás, pl. futómű javítás szükséges.


Négyévszakos gumiabroncsom van, mi a teendő?


A négyévszakos gumiabroncsokat természetesen nem kell félévente átszerelni, de a maximális biztonság érdekében legalább évente egy alkalommal ezeket is ellenőrizni kell. Ez a kerekek centrírozását, a szelepek és a kopáskép ellenőrzését, lehetséges sérülések feltárását jelenti.


Mire nem vonatkozik az ÉLETTARTAM GARANCIA?


Az általános feltételeknél felsorolt esetekre, a különbség a garancia időtartamában van.


Mi az apróbetűs rész?


Semmi. Mindent leírtunk, amit az ÉLETTARTAM GARANCIÁRÓL tudni szükséges.


Az ÉLETTARTAM GARANCIA nem zárja ki és nem korlátozza a fogyasztó törvényből eredő szavatossági és jótállási jogait.


A jótállás (garancia) és szavatosság általános feltételei


A gumidirekt.hu Kft. által eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatosság és jótállás érvényes. Az eladó jótállási és szavatossági felelősségére a Ptk.-ban és a 151/2003. (IX.22.) kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Jótállási és szavatossági és idő legfeljebb a gumiabroncsok törvényben meghatározott minimális profilmélységének eléréséig érvényes. Az ÉLETTARTAM GARANCIÁN kívül eső gumiabroncsok, valamint a felnik és TPMS szenzorok jótállási ideje az eladási ár függvényében 100.000Ft-ig 1 év; 100.000Ft felett, 250.000Ft-ig 2 év; 250.000Ft felett 3 év. A jótállási és szavatossági idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő érvényes.

A jótállási és szavatossági igény csak akkor érvényesíthető, amennyiben a termékeket átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre, valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat, továbbá a gyártó előírásait betartják. Szélsőséges út- és használati körülmények esetében a gumidirekt.hu Kft. fenntartja a jogot a jótállási és szavatossági felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására. A szavatossági és jótállási igény elbírálását minden esetben az adott márka magyarországi képviseletének szakemberei végzik.

Jótállási és szavatossági igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása!

A jótállás és szavatosság nem vonatkozik:

• javított abroncsokra,

• helytelen tárolás miatti hibákra,

• elemi kárra, természeti csapásra,

• a gumiabroncsok öregedésére, természetes elhasználódására,

• a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás, különösen a felnik alakhibája, stb. által okozott hibákra,

• a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,

• az autógyártó által előírt méretektől eltérő méretű gumiabroncsokra,

• nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,

• baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,

• versenyzés, sebességi vagy egyéb, kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.


Csak nálunk! Ingyenes defekt javítás (a szerelési költséget is beleértve) a gumiabroncsok teljes élettartama alatt, egyszeri, mindössze 4 990 Ft-os díj ellenében.

Ha defektet kapsz, csak gyere el hozzánk, és soron kívül, lehetőség szerint azonnal megjavítjuk a kereked.

Egy garnitúra, bármilyen gumiabroncs vásárlása és egyidejű felszerelésekor igényelhető. Defekt esetén, az adott gumiabroncsokat teljes élettartamuk alatt ingyenesen javítjuk és szereljük (akár többször is). A javítás és szerelés a számlán jelképes, 1Ft-os áron kerül feltüntetésre.


Érvényes: 2020.06.01-től

© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!