Hankook Winter Icept evo3 X W330A

Szgk-SUVtéli gumi
Hankook Winter Icept evo3 X W330A


Hankook Winter Icept evo3 X W330A téli gumi

Az Hankook új termékeket mutat be, amelyeket kifejezetten a nyugat- és közép-európai téli körülményekhez fejlesztettek
A Hankook újabb termékekkel bővíti téli ultramagas teljesítményű abroncskínálatát: a személygépkocsikhoz tervezett új W330 Winter i*cept evo 3 és az SUV-k igényeinek megfelelő W330A Winter i*cept evo 3 X abroncsokkal. Az új fejlesztés nemcsak a változó európai időjárásra reagál, hanem a hibrid és az elektromos járművek támasztotta elvárásokat is szem előtt tartja, hiszen a gyártók ezekkel az ultramagas teljesítményű Hankook abroncsokkal szerelik majd fel a gyárból kigördülő járműveket. A vállalat fejlesztőmérnökei most először forgásirányos mintázattal látták el az új téli abroncsokat. Ezzel nemcsak kitűnő tapadást lehet elérni havas utakon, hanem hatékonyan segít az aquaplaning elkerülésében is.

Az ultramagas teljesítményű W330 Winter i*cept evo 3 személygépkocsi- és a W330A Winter i*cept evo 3 X SUV-abroncsok az előző sikeres modell, a W320 Winter i*cept evo 2 előnyeire támaszkodnak - utóbbit sok európai prémium járműgyártó választotta gyári tartozékként.
A W330 Winter i*cept evo 3 és W330A Winter i*cept evo 3 X abroncsokkal a fejlesztő mérnökeink olyan téli abroncsokat alkottak, amelyek technikai sokoldalúságukkal kiemelkedően megfelelnek a változatos és emberpróbáló téli időjárás kihívásainak - nyilatkozta Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. "Biztosak vagyunk abban, hogy az új mintázat megfelel a vásárlóink magas elvárásainak, miközben a modern vezetési elképzeléseket is szem előtt tartja."

A Winter i*cept abroncscsalád harmadik generációja jelenleg 95 méretben kapható, és a Hankook ultramagas teljesítményű téli abroncsai között egyedüliként forgásirányos mintázatot kapott.
"A klímaváltozás miatt az európai telek átalakultak, az enyhe hőmérsékletű napokat hirtelen fagyos, havas téli időjárás váltja fel, a száraz napokat pedig hatalmas esőzések szakítják meg" - magyarázza Klaus Krause, az ETC Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának hannoveri vezetője. Az úttestre tapadt nedves levelek is gyorsan veszélyes útviszonyokat okozhatnak. Éppen ezért különösen fontos, hogy a megfontolt sofőrök a megfelelő abroncsokon közlekedjenek a téli időszakban, amely a szükséges védelmet biztosítja minden téli időjárási körülményben. "Az i*cept evo termékcsalád harmadik generációjának nagyszerűsége a futófelület összetételében rejlik. A természetes gyanták mellett különleges adalékanyagokat is használtunk, hogy az abroncs minden körülmények között, különösen alacsony hőmérséklet esetén is rugalmas maradjon, miközben a vizes útfelületen való tapadás is jelentősen javul." - folytatta Krause.

Európa vezető autós magazinja, az Auto Bild független, mindenre kiterjedő tesztnek vetette alá az új mintázatot: a Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsa azonnal a legmagasabb, "Kiemelkedő" értékeléssel teljesítette a kihívást.
Az Auto Bild legfrissebb (38. szám, 2020. szeptember 17.) számában 56 féle 245/45 R 18 100 V méretű abroncsot tesztelt a BMW 5-ös szériájába tartozó járművén. Az eredmény: mindössze hat abroncsot ajánlottak fenntartások nélkül és jutalmaztak "Kiemelkedő" értékeléssel - a Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsa is ezek közé tartozott.

Az abroncsok a technikai újításoknak, a futófelület mintázatának és különösképp a futófelület gumikeverékének köszönhetően kifejezetten jól alkalmazkodnak a télii körülményekhez. A természetes fenyőgyanta használata igen széles hőmérsékleti tartományban biztosítja a gumikeverék rugalmasságát, megakadályozza a gumi megkeményedését. Ezáltal jelentősen javítja a tapadást havas és vizes körülmények között, hiszen az abroncs tapadási felülete elasztikus marad. Ennek a keveréknek a forgásirányos mintázattal való kombinálása tovább fokozza a havas és vizes tapadást. A kifejezetten hatékony víz- és latyakelvezetésről a 20%-kal kiszélesített, két fő vízelvezető csatorna gondoskodik, amelyek nagy szerepet játszanak az aquaplaning veszélyének csökkentésében. A korábbi mintázatokhoz képest vizes útfelületen a féktáv 7%-kal, míg havas útfelületen 10%-kal csökkent. A természetes gyanták egy jól diszpergálható nano-szilika gumikeverékbe kerülnek, amelyet más, tapadásjavító adalékok is kiegészítenek. Ez az, ami a futófelület pozitív és negatív mintaelemeinek optimalizált aránya mellett a Winter i*cept evo 3 abroncsokat kiemelkedően jól használhatóvá teszi az európai telek gyorsan változó vezetési körülményei között.

A magas tapadást biztosító futókeverék, kiegészítve a 3D lamellák optimális elhelyezésével és a forgásirányos mintázattal, biztosítja a megbízható tapadás mellett az oldalirányú vezetési stabilitást is a havas utakon. Havas körülmények között az abroncs tapadóképességét a futófelület mintázatának nagy számú, jégcsákány alakú blokk-éle fokozza, ami hatékonyan kapaszkodik az összetömörített hóba.

A 3D-s lamellák optimális elhelyezkedése és kialakítása jelentősen csökkenti a blokkok mozgását, aminek köszönhetően kevésbé kopik az abroncs, míg a vezetési stabilitás nő. A blokk-élek hatásának maximális kiaknázása szintén pozitív hatással van az abroncs kezelhetőségére.

Az új Winter i*cept evo 3 termékcsaládot erős, nagy forgatónyomatékkal bíró járművekre tervezték. A megerősített karkasz szerkezet nagyfokú vezetési stabilitást biztosít, míg a nagy merevségű peremmag erős kapcsolatot garantál a kerékpánttal. Ez a széles vállblokkokkal és a központi blokkok optimalizált elrendezésével sokkal pontosabb kormányreakciót tesz lehetővé, miközben kanyarodáskor is jobb a tapadás, a kormányozhatóság pedig még száraz körülmények között is kiemelkedő. A Hankook új ultramagas teljesítményű téli abroncsának széles, egymásba kapcsolódó vállblokkjai szintén a futófelület blokk-merevségéért felelnek, így nagyobb sebesség mellett is biztonságosabb kanyarodást biztosítanak.

Mindkét abroncs a Hankook modern magyarországi gyártóüzemében készül. A W330 Winter i*cept evo 3 személygépkocsikra tervezett abroncsa összesen 50 méretben lesz kapható: 17-21 colos pántátmérővel, 195-295 mm-es futószélességgel, 30-tól 60-as szériáig és H - W sebességindexekkel. A W330A Winter i*cept evo 3 X SUV-kra tervezett abroncsa már most 45 méretben elérhető: 17-22 colos pántátmérővel, 215-315 mm-es futószélességgel, 30-tól 65-ös szériáig és H - W sebességindexekkel.

Hankook Winter I*cept evo3 X W330A teszt eredmények

Erről a gumiabroncsról még nincsenek teszt eredményeink. Adatbázisunkat folyamatosan bővítjük.

Hankook Winter Icept evo3 X W330A vélemények


Ha használt már ilyen gumiabroncsot, mondja el a véleményét róla!
  • Az Ön neve:
  • Az Ön neve:
  • Újra megvásárolná ezt az abroncsot?
  • Autó típusa:
  • Gumiabroncs mérete:
  • / R
  • Értékelés szövege:

Hankook Winter Icept evo3 X W330A gumiabroncs képe

Hankook Winter Icept evo3 X W330A
Az ÉLETTARTAM GARANCIÁN kívül eső, valamint ÉLETTARTAM GARANCIA nélkül vásárolt gumiabroncsok, továbbá a felnik és TPMS szenzorok jótállási feltételei >>>

Hankook Winter Icept evo3 X W330A méretek, árak:

Jelmagyarázat:
Szállítható
Szállítható max. 3 munkanap
Alacsony készlet
Alacsony készlet
Készletről érdeklődjön telefonon
Készletről érdeklődjön telefonon
Az oldalon feltüntetett áraink bruttó árak, az Áfa-t tartalmazzák.
© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!