Continental WinterContact TS 850

Szgk-SUVtéli gumi
Continental WinterContact TS 850


Continental WinterContact TS 850 - téli gumi

Rengeteg innovációval és kiváló teljesítménymutatókkal érkezett meg hozzánk a Continental speciális téli gumija, a Continental WinterContact TS 850. Az új típus számos előnye közül az egyik legfontosabb az, hogy a még nagyobb biztonság elérése érdekében jeges, havas és nedves útfelületen növelt fékteljesítménnyel rendelkezik, valamint kiváló vezetési stabilitást biztosít a hideg téli időjárásban is. A csökkentett gördülési ellenállás és a megnövelt futásteljesítmény miatt a ContiWinterContact TS850 gazdaságos megoldást jelent az autók üzembentartóinak.

Jó tapadás, rövidebb féktáv
Az új innovatív műszaki jellemzők miatt a WinterContact TS850 gumiabroncs garantálja a tökéletes kezelhetőséget és a kiváló tapadást, így még a legszélsőségesebb helyzetekben sem marad magára az autót vezető személy. A Continental mérnökei komoly tervezőmunka és számos teszt után megbizonyosodtak arról, hogy a típus az elődökhöz képest sokkal jobb tapadást biztosít a nagyszámú gumiabroncs-blokkok miatt, valamint lerövidíti nedves útburkolaton a féktávot, jobb kezelhetőséggel bír, magasabb a futásteljesítménye és alacsonyabb a gördülési ellenállása. Az abroncson található élek kiváló oldalvezető erőt biztosítanak kanyarodáskor és sávváltáskor, az alapanyagban található különleges összetevők pedig fékezés közben megolvasztják a jég felső nanorétegét. A gumiabroncs keményebb peremprofillal és megerősített peremvonallal készül, hogy a kormányzáskor keletkezett oldalirányú erőket hatékonyabban tudja átvinni. A rugalmas oldalfal miatt a deformálódáskor és az eredeti állapotba való visszatéréskor nagyságrendekkel kevesebb energia vész el, aminek eredményeképp nagyobb a kényelem és az irányíthatóság, és jelentősen alacsonyabb a gördülési ellenállás.

A teszteredmények bizonyítanak
A különböző 2012-es téligumi-teszteken a ContiWinterContact TS850 kiválóan szerepelt, a Stiftung Warentest októberi kiadásának tesztjén például a 205/55 R16-os abroncsméretnél le tudta győzni a vetélytársait. A vizsgálatok során a szakemberek is kiemelték a kiváló kopásállóságot, a kedvező fogyasztást és a csökkentett zajszintet.

A TS850-et az Autobild szakfolyóirat tesztjén sem tudták megszorongatni, a termék ugyanis rendkívül magabiztosan teljesített a havas úton történő fékezés során.

Az olyan autóklubok, mint az OEAMTC, a TCS vagy az ADAC is közzétette saját tesztjeinek eredményeit, és ezeken a ContiWinterContact TS850 "jó" besorolást kapott. A vizsgálatok során használt méret szintén a 205/55 R16 volt, és az értékeléskor kiemelték, hogy a típus a legjobb eredményt érte el a havas és a jeges úton.

A német Auto Motor und Sport a WinterContact TS850-et a „nagyon ajánlott” kategóriába tette a havas úton elért kimagasló teljesítménynek köszönhetően.

Continental WinterContact TS 850 vélemények
Látogatóink véleménye: 90%, 6 vélemény alapján.

Continental WinterContact TS 850 teszt eredmények

 • autobild téligumi teszt 2013
 • Ajánlott
  195/65 R15
  Meggyőző irányíthatóság havas és vizes úton. Nagyon jó aquaplaning eredmények. Alacsony gördülési ellenállás.
 • (2013/09, AutoBild)
 • Jó - Tesztgyőztes
  225/45 R17 H
  Nagyon kiegyensúlyozott abroncs. Legjobb teljesítmény havas úton. Száraz és nedves úton is különösen jó. Alacsony kopás.
 • (2013/09, ADAC)
 • auto motor und sport téligumi teszt 2013
 • Különösen ajánlott - Tesztgyőztes
  225/50 R17
  Kiváló fékeredmények havon és nedves úton. Nagyon jó tapadás vízen. Kiegyensúlyozott téligumi.
 • (2013/10, auto motor und sport)
 • Jó - Tesztgyőztes
  185/60 R15 T
  Nagyon kiegyensúlyozott téligumi. Kiemelkedő eredmények havon, vizes és jeges útfelületen egyaránt. Alacsony fogyasztás és kopás.
 • (2013/09, ADAC)
 • Jó - Tesztgyőztes
  205/55 R16 H
  Nagyon kiegyensúlyozott autógumi, havas-jeges úton a legjobb a tesztelt téligumik között. Jó futásteljesítmény, kiemelkedően alacsony üzemanyag-fogyasztás.
 • (2012/09, ADAC)

Continental WinterContact TS 850 vélemények

Attila
2016-01-24 23:34
Újra megvenné?
valószínűleg igen
Fiat Punto Classic II | 175/65 R14
Egy hete használom,de az eddigi tapasztalataim alapján jónak tünik.Elötte Nokian WR volt az autón,azzal nagyon megvoltam elégedve.Mindent tudott amit írtak róla.Most is Nokian Wr D4-et szerettem volna,de a gumisom már nem tudott beszerezni,ezért döntöttem a Continental mellett.A Mercedes ilyen gumikkal szereli az autóit,gondoltam nekem is megfelelö lesz.Amit észrevettem már most,hogy nagyon halk.Remélem beválik,mert amiket olvastam róla nagyon bíztató.
Ati
2015-12-28 03:27
Újra megvenné?
mindenképpen
Opel Vrctra b2 | 195/65 R15
Ettöl jobb nem kell. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Tamás
2015-10-30 09:28
Újra megvenné?
talán
Citroen Berlingo | 175/65 R14
Vredestein Snowtrac 3-as után,a Conti hóban hasonló teljesítményt nyújt,vízen és szárazon viszont érezhetően jobb,de hangosabb mint a Vredestein. Ez főleg esőben hallható,amikor is furcsa búgó,- fütyülő hangot hallat. Összességében meg vagyok elégedve vele,senkinek nem okoz csalódást,aki ezt a gumit választja.
Aádám
2015-10-08 11:35
Újra megvenné?
mindenképpen
Honda Accord | 205/55 R15
kitűnő darab, immár az utazós Accordon, és a négykerekes télire vásárolt Subaru Justy-n is ilyet használok. Két gyors hétköznapi példát/tapasztalatot osztanék meg: a 4kerekes Justy a teljesen havas úton ugyan olyan stabilnak érződik mint az aszfalton(nem vicc), csak simábban fut, mert hóban nincsenek úthibák.. az Accorddal 2015 telén egy hegytetőn lévő osztrák fogadóhoz kellett felmászni 1600méter magasra, ahova abban az időszakban a tulaj elmondása szerint teljesen kizárt hogy elsőkerekes autó lánc nélkül feljut(napokig megállás nélkül esett a hó). Nem állíthatott valótlant, mert necces volt, végül az autó minimális bántása nélkül, elbliccelt láncolással is sikerült feljutni - köszönhetően a nagyszerű abroncsoknak (és egy minimálisan csökkentett guminyomásnak). Szóval a gumi tudása véleményem szerint mármár kicsit sok is itthonra, ahol átlag évi 2-3 alkalmmal autózunk hóban, aki viszont sokat havazik, annak számára kitűnő választás lehet.
Márton
2015-04-15 22:29
Újra megvenné?
mindenképpen
Audi A4 | 195/65 R15
Igazi minőségi és megbízható téligumi! Nem hiába, tesztgyőztes gumiról van szó! Mintha odatapasztottak volna az útra a legnagyobb hóban, fagyban is. Persze jégre vegyen mindenki szöges gumit. Nem hiszem, hogy csalódást okozna bárkinek is, ha ezt választja.
Laca
2014-10-28 09:54
Újra megvenné?
mindenképpen
Toyota Avensis | 205/55 R16
Sokat gondolkodtam mielőtt a TS850 mellett döntöttem, arra gondoltam a Német tesztlapoknak csak maguk felé hajlik a keze. De ez az eddigi legjobb téli-gumim, nekem bizonyított, az Alpokban és szakadó ónos esőben egyaránt. Nagyon ajánlom.

Ha használt már ilyen gumiabroncsot, mondja el a véleményét róla!
 • Az Ön neve:
 • Az Ön neve:
 • Újra megvásárolná ezt az abroncsot?
 • Autó típusa:
 • Gumiabroncs mérete:
 • / R
 • Értékelés szövege:

Continental WinterContact TS 850 gumiabroncs képe

Continental WinterContact TS 850
Az ÉLETTARTAM GARANCIÁN kívül eső, valamint ÉLETTARTAM GARANCIA nélkül vásárolt gumiabroncsok, továbbá a felnik és TPMS szenzorok jótállási feltételei >>>
Jelmagyarázat:
Szállítható
Szállítható max. 3 munkanap
Alacsony készlet
Alacsony készlet
Készletről érdeklődjön telefonon
Készletről érdeklődjön telefonon
Az oldalon feltüntetett áraink bruttó árak, az Áfa-t tartalmazzák.
© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!