Bridgestone Blizzak LM005 DriveGuard

Szgk-SUVtéli gumi
Bridgestone Blizzak LM005 DriveGuard


Bridgestone Blizzak LM005 DriveGuard: új prémium minőségű téli gumiabroncs


A Bridgestone új téli gumija a kiváló irányíthatóság mellett még több biztonságot tud nyújtani az autóvezetőknek, még kihívást jelentő útviszonyok esetén is.

A Blizzak LM005 téli gumival sokkal jobban felkészülhet a váratlan helyzetekre
Egész Európában évről évre kiismerhetetlenebbekké váltak a telek: szélsőséges esőzések, fagypont alatti hőmérsékletek, de olyan területek is vannak, ahol egyre ritkábban esik a hó. Az ilyen hullámzó feltételek mellett még nagyobb kihívást jelent a téli útviszonyokra való felkészültség: a megfelelő féktávolsággal való számolás, de még az úton maradás is komoly nehézségeket állíthat az autóvezetők elé. A havas, illetve jeges utakon sokkal nehezebbek az olyan mindennapi manőverek, mint az akadályok kikerülése vagy az emelkedőn való fel- és lehaladás. Az ilyen kiszámíthatatlan körülmények között tehát annál fontosabbá válik a téli gumiabroncs teljesítménye, mivel értelemszerűen ez biztosítja a kapcsolatot az autó és az út között.

A Bridgestone pontosan azzal a céllal fejlesztette ki az új Blizzak LM005 téli gumit, hogy az autóvezetőknek biztonságot, de egyben kényelmet is nyújtson, amikor kénytelenek nehezebb útviszonyok közt közlekedni. Komoly fejlesztési folyamat áll a Bridgestone új abroncsa mögött: Európában majd 20 ezer autóvezető bevonásával végzett kutatást a neves gyártó, hogy pontosan felmérhesse az elvárásokat és a legszámottevőbb kihívásokat a gyártás során. Így lett ennek a folyamatnak a végeredménye Blizzak LM005 téli gumi, ami kiemelkedő kezelhető biztonságot tud nyújtani mindenféle téli útviszony között, különös tekintettel a havas és jeges útfelületekre.

Minek köszönhető a Blizzak LM005 téli gumiabroncs kiváló teljesítménye?
A lehető legnagyobb teljesítmény eléréséhez különféle téli útviszonyokon is tesztelte az új téli gumiját a japán gyártó, hogy a Blizzak LM005 havas, jeges, és nedves utakon egyaránt tudjon kiváló eredményeket nyújtani. Ennek a procedúrának köszönhetően ez a téli gumiabroncs gyakorlatilag a legjobb tapadást és fékteljesítményt tudja biztosítani a kategóriáján belül: Európa egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező, független autóipari vizsgáló intézménye is bevizsgálta a Blizzak LM005-öt. A TÜV SÜD tesztjei szerint az iparág TOP 2 helyezettje közé került a jégen és havon való fékezés, illetve a havon való tapadás kategóriában.

Mindez a japán gyártó innovatív, úgynevezett "nano-szelektív" technológiájának (Nano Pro-tech) is köszönhető: egy új technológia, ami lehetővé teszi a szilika diszperziót. Mindez annyit jelent, hogy az abroncs jóval átlag feletti fékteljesítményt és kezelhetőséget biztosít a kanyarokban is, még nedves útfelületen is.

A Blizzak LM005 kifogásolhatatlan teljesítményét az is igazolja, hogy ez az első téli gumi, amit "A" uniós jelöléssel illettek a nedves úton való tapadást illetően. Ez azért is említésre méltó, mert a nedves és a latyakos út a leggyakoribb akadály, amivel ma egy autóvezetőnek szembe kell néznie télen. Ezért is olyan fontos tényező a Blizzak LM005 nedves utakon igazolt kiemelkedő teljesítménye, még más prémium minőségű téli gumikhoz képest is.

Dinamikus kialakítású téli gumi kitűnő irányíthatósággal
A Bridgestone legújabb téli gumiabroncsának a nagyszerű teljesítménye a legmodernebb abroncstervezés eredménye: az élvonalbeli szinergia a gumikeverék alapanyaga és a futófelület kialakítása között nagyban javítja az útfelületen való tapadást.

A korábban említett NanoPro-tech gumikeverék magas szilika tartalommal rendelkezik, ami nedves és havas utakon egyaránt jobb teljesítményt tud biztosítani. A Blizzak LM005 téli gumi elsőrangú tapadása annak köszönhető, hogy a szilikával még rendkívül alacsony hőmérsékleten sem keményedik meg az abroncs.

Ezen kívül pedig a futófelületet is úgy tervezték, hogy minden téli útviszonyban meg tudja állni a helyét. A cikkcakkos mintázatnak köszönhetően sokkal jobb a tapadás az utakon lévő hó és barázdákban tapadt hó között. A vállrészen oldalirányú barázdák pedig megnövelik az abroncs tapadását havas és jeges útfelületeken, és az abroncsváll blokkjainak érintkezési nyomását is optimalizálják a magasabb fékteljesítményért. Ráadásul a futófelület mintázatán levő nagyobb barázda a hó befogását és a víz elvezetését is javítja.

Arról nem is beszélve, hogy a Blizzak LM005 téli gumiabroncs az oldalsó barázdák mellett 2D és 3D lamellás kialakítással is biztosítja az optimális tapadást jeges útfelületeken. A szélesebb méretű téli gumiknál hosszanti mintaárkok is találhatók a még hatékonyabb vízelvezetéshez. Széles választék: válassza ki az Önnek legmegfelelőbb Blizzak téli gumiabroncsot!
2019-ben már 116 méretben volt elérhető a japán gyártó legújabb téli gumija (14" és 22" között), de 2020 végéig további 40 gumiabroncs méret áll majd rendelkezésre. Ezenfelül pedig további 24 kelendő méretet fog még nyújtani a Bridgestone az egyedülálló RFT (DriveGuard Run Flat) technológiájával, aminek köszönhetően akár 80 km/h-s sebességgel is biztonságosan tud majd továbbhaladni 80 km-en keresztül egy sérült abronccsal rendelkező autó.

A Bridgestone Blizzak LM005 megfelel a legtöbb téli jármű vezetési előírásnak Európában a 3PMSF és M+S jelölések szerint. Egy szó mint száz, ez az új téli gumiabroncs egész télen tud majd biztonságos vezetési élményt nyújtani a járművezetők számára!

Bridgestone Blizzak LM005 DriveGuard téligumi teszt eredmények

Erről a gumiabroncsról még nincsenek teszt eredményeink. Adatbázisunkat folyamatosan bővítjük.

Bridgestone Blizzak LM005 DriveGuard vélemények


Ha használt már ilyen gumiabroncsot, mondja el a véleményét róla!
  • Az Ön neve:
  • Az Ön neve:
  • Újra megvásárolná ezt az abroncsot?
  • Autó típusa:
  • Gumiabroncs mérete:
  • / R
  • Értékelés szövege:

Bridgestone Blizzak LM005 DriveGuard gumiabroncs képe

Bridgestone Blizzak LM005 DriveGuard
Az ÉLETTARTAM GARANCIÁN kívül eső, valamint ÉLETTARTAM GARANCIA nélkül vásárolt gumiabroncsok, továbbá a felnik és TPMS szenzorok jótállási feltételei >>>

Bridgestone Blizzak LM005 DriveGuard méretek, árak:

Jelmagyarázat:
Szállítható
Szállítható max. 3 munkanap
Alacsony készlet
Alacsony készlet
Készletről érdeklődjön telefonon
Készletről érdeklődjön telefonon
Az oldalon feltüntetett áraink bruttó árak, az Áfa-t tartalmazzák.
© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!