Hírek

ADAC nyárigumi teszt 2020

Az ADAC a napokban fejezte be a 2020-as nyári gumiabroncs-tesztjét, és előre szólunk, senki se számítson túl sok izgalomra.


ADAC nyárigumi teszt 2019

A 2019-es nyári gumik tesztelésénél az ADAC csapata idén a 185/65 R15 H-s valamint szokatlan módon a kisbuszokon, valamint kisebb áruszállítókon használatos, 215/65 R16C-s abroncsok közül válogatott.


ADAC nyárigumi teszt 2018

Most merje valaki azt mondani, hogy a gumiabroncsok között mindig a Continental nyer! Az ADAC nyári gumiabroncs tesztjén idén a japán Falken diadala a leghangosabb, de a teszt során a Kleber is kellemes meglepetéseket okozott.


ADAC nyárigumi teszt 2017

Az egyre forróbb és hosszabb európai nyarak megkövetelik a gumigyártóktól is fejlődést. A gumitesztek népszerűsége nem csökken, sőt évről évre autótulajdonosok milliói figyelik, hogy a német autóklub, az ADAC megmérettetésén az autógumik közül végül melyek vívnak ki dobogós helyet. A kritériumok igencsak magasak, így megfelelni sem könnyű nekik.


ADAC nyárigumi teszt 2016

Az ADAC, vagyis a német autóklub minden egyes évben ráparancsol legjobb szakembereire, hogy azok pattanjanak autóba, és teszteljék le a legjobb téli vagy nyári gumit. Nem volt ez másként idén februárban sem…


ADAC nyárigumi teszt 2015

A Német Autóklub, az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) immáron több évtizede hasonlítja össze rendszeresen a téli és a nyári gumikat, hogy ezzel is segítse az autósokat, akik az így készült statisztikák alapján könnyedén megtalálhatják a számukra megfelelő árat és minőséget.


ADAC nyárigumi teszt 2014

A német autóklub, az ADAC minden évben elvégzi hagyományos téli- és nyárigumi tesztjét, hogy hasznos információkkal szolgálhasson az autósoknak a gumiabroncsok hatékonyságát és biztonságosságát illetően. Az idei nyárigumi teszten a vizsgált két méretben a Continental EcoContact 5, illetve a Goodyear EfficientGrip Performance végzett az élen "jó" minősítéssel – kiváló minősítést idén sem osztottak ki.


ADAC nyárigumi teszt 2013

Az 2013-as ADAC teszten 185/60 R15 és 225/45 R17-es méretben 19-19 nyárigumi sorakozott fel a rajtvonalnál. Aki figyelemmel kísérte ez elmúlt évek tesztjeit az sok meglepőt nem fog találni, az élen a szokásos erősorrend alakult ki.


ADAC nyárigumi teszt 2012

Idén - a korábbi évekkel ellentétben - már 3 méretet szemeltek ki tesztelésre az ADAC szakemberei. A megszokott személy abroncsokon (165/70R14 és 205/55R16) kívül az egyre népszerűbb kis SUV kategória 215/65R16-os nyárigumi méretét is bevették a tesztbe. Összesen 37 különböző nyárigumit nyúztak-koptattak hosszú kilométereken keresztül, számoltak-átlagoltak és kijött az az eredmény, amiről (visszatekintve az előző téli tesztre is) egyből Gary Linkeker angol válogatott focista elhíresült mondása jutott eszünkbe: "... a focit 22 ember játssza és a végén mindig a németek nyernek". Történt ugyanis, hogy mindhárom méretben a Continental nyert, ráadásul a két kisebb méretben az új mintázataival.


ADAC nyárigumi teszt 2011

A 2011-es ADAC nyárigumi teszten két népszerű méretben - 175/65 R14 és 195/65 R15 - összesen 33 nyárigumit vettek alá nyúzópróbának a ADAC teszt pilótái. A népes mezőnyben szinte az összes ismert gyártót megtaláljuk, egyedül a Yokohama hiánya tűnik fel. A teszt mérnökök szokásukhoz híven egy-két kevésbé jól csengő nevű márkát is beválogattak a mezőnybe, melyek aztán okoztak is nem ki meglepetéseket.© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!