Hírek

Az erőforrás-visszanyerés a használt abroncsok újrahasznosításnak kulcsa

Becslések szerint globális szinten évről-évre közel 3-4%-kal több gumiabroncs kerül ki a gyártósorról, ami évente több, mint 3 milliárd eladott gumiabroncsot jelent. Ezzel a növekedéssel azonban szinte egyenesen arányosan nő a keletkező gumihulladék mennyisége is.


A Continental C.A.R.E. abroncs-koncepciója

A prémium gumiabroncsokat gyártó, közismert Continental technológiai vállalat az automatizált vezetés jövőbeni követelményeinek megfelelő fejlesztésekkel ellátott, intelligens gumiabronccsal jelentkezett a 2019 szeptember 16.-án a Frankfurti Autó Kiállításon.


Ezért és így cserélje le tavasszal az autója téli abroncsait

Egyes, tőlünk nyugatabbra levő országokban akár komoly pénzbírsággal is járhat az, ha valaki elfelejti időben lecserélni az autója abroncsait és nem az adott évszaknak megfelelő gumikkal közlekedik.


Mire elég az 1,6mm-es profilmélység

A biztonság a gumiabroncsoknál kezdődik, de mennyire biztonságos és megbízható a törvényi minimumban meghatározott 1,6 milliméteres profilmélységű autógumi?


A magyar autósok nagy hányada többre értékeli a kényelmet és a gyorsaságot a biztonságnál

Az Apollo Vredestein Kft. 2462 fő bevonásával, idén tavasszal készített egy elégedettségi felmérést, amely szerint bár a kérdezettek 71 százaléka meg van elégedve jelenlegi gumisának munkájával, azonban az összességében adott válaszokból kitűnik, hogy egy kis plusz kényelemért, gyorsabb kiszolgálásért a többség hajlandó lenne lecserélni jelenlegi szervizét.


DOT szám helyett QR kód

Egyelőre még sokan a DOT-számsor böngészésével próbálják kideríteni a gumik gyártási évét és a gumiabroncsok lényeges gyártási adatait.


Milyen gumival lesz biztonságos a téli közlekedés

Ugye Önnek is az az elsődleges szempont, amikor téli abroncsot választ, hogy gépjárműve lehetőleg minden szóba jöhető téli időjárási körülmény esetén biztonsággal irányítható legyen?


Titokzatos jelek a gumin, avagy mit is jelentenek a gumiabroncs jelölései

Ha tíz autóst megkérdezünk, az autója gumiabroncsán mit is jelentenek azok a fura számok és betűk a márka nevén túl, valószínűleg sokan vakarják majd a fejüket.[lb] [lb] Két részes cikkünk első felében a legalapvetőbb jelzésekkel foglalkozunk, mint amilyen a gumiabroncs profilja, az abroncs mérete vagy a gyártó neve, a második cikkben pedig az abroncstípus jelzéseket vesszük sorra.


Elképesztő, mégis igaz: pitypang alapanyagú abroncsoké lehet a jövő

A Continental most már biztos benne: pitypang lehet a gumigyártás jövőbeli gumiforrása. A különleges technológia fejlesztése már a célegyenesre fordult, a nagy múltú gyártó a termékei továbbfejlesztésének egyik lehetséges környezetbarát módját éppen a pitypang (avagy gyermekláncfű) nedvéből történő kaucsuk-előállításban látja.


Stílus és dizájn: az autógumi mintázatok kiléptek a tiszta funkcionalitás világából

Azzal még a kezdő autótulajdonosok is tisztában vannak, hogy a gumi futófelületét különböző mélységű hosszanti, valamint oldalirányú csatornák és árkok tagolják. Ezek a mintázatok azonban természetesen többek, mint egyszerű vizuális effektek.© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!