Hírek

A magyar autósok kötelezővé tennék a téli gumit

A hazai autósok kötelezővé tennék a tél közeledtével a téli gumi használatát. Habár drasztikus megoldásnak tűnhet, mégis jogos lehet, legalábbis a megkérdezettek szerint.


Jön a német téli gumi szabályozás szigorítása

A német közlekedési hatóság célszerűnek látta a téligumi-szabályozás szigorítását. A Neue Reifenzeitung nemrégiben megjelent közlése alapján, azok a 2018. január 1-je előtt gyártott téli gumiabroncsok, amelyek oldalfalán az M+S jelzés mellett nem látható a "három hegycsúcs a hópihével" (three-peak mountain snowflake: 3PMSF) jelzés, csak 2024. október 1-ig használhatók németországi utakon.


Kell-e kisáruszállítóra C-s gumi

Mostanában többször beleszaladunk a kérdésbe, hogy az N1 kategóriába sorolt járművek (áruszállító gépkocsik, legfeljebb 3,5t műszakilag megengedett legnagyobb össztömeggel) esetében kötelező-e C jelzésű gumiabroncsot felszerelni. A vonatkozó jogszabályok ilyen előírást nem tartalmaznak.


Mikor kötelező a téligumi Ausztriában

Megengedett sebesség, autópálya díjak, segélyhívó számok és még sok hasznos információ országonkénti bontásban. Külföldre utazók mobilján mindenképpen ott a helye!


Még nem kötelező a téligumi, de

2013. december 10-től hatályos rendeletben (6/1990. KÖHÉM) definiálta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a téligumi fogalmát.


Hol kötelező a téligumi, hólánc használata

Összegyűjtöttük hazánkban és Európa országaiban milyen előírások vonatkoznak a téligumi és a hólánc használatára. Érdemes végignézni, külföldre indulóknak kötelező olvasmány!© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!