Hírek > A magyar autósok nagy hányada többre értékeli a kényelmet és a gyorsaságot a biztonságnál

Az Apollo Vredestein Kft. 2462 fő bevonásával, idén tavasszal készített egy elégedettségi felmérést, amely szerint bár a kérdezettek 71 százaléka meg van elégedve jelenlegi gumisának munkájával, azonban az összességében adott válaszokból kitűnik, hogy egy kis plusz kényelemért, gyorsabb kiszolgálásért a többség hajlandó lenne lecserélni jelenlegi szervizét.

A felmérésből ugyanis az kiderült ki, hogy míg az olyan, főleg kényelmi szempontok, mint például az ügyfélvárók és külön ügyfél mosdók, valamint a tévé és az ingyenes WiFi elérhetőség, nagyon is élen járnak a magyarok gumiszervizekkel kapcsolatos elvárásai terén, addig az olyan konkrét szakmai szolgáltatásokat érintő kérdésekben, mint például az abroncsnyomást mérő TPMS rendszer vizsgálata igen eltérően nyilatkoznak.

A szakmai szolgáltatásokat érintő elvárások terén igen gyér válaszok születtek

A TPMS rendszer szerelése és programozása nem szerepel minden gumis szolgáltatásai között, de úgy tűnik hiányos ismereteinkből fakadóan ezt például nem is várjuk el.

Mint kiderült, a felmérést kitöltők többsége tisztában volt azzal, hogy a modern, újabb autószériák műszerei mondhatni igénylik a szervizek és gumisok jobb felszereltségét. Ráadásul a válaszadók 97 százaléka ismerte az autójában található TPMS rendszer működési elvét.

Mégis alig 60 százalékuk tudta azt, hogy ez a rendszer egy olyan szenzort működtet, amelynek saját eleme van, nem közvetlenül az autó elektromos rendszeréből nyeri az energiát így azt időről időre ellenőrizni és cserélni szükséges.

Legyen gyors a kiszolgálás, ne kelljen sokat várni, ennyi elég is?

A legtöbb ember autója abroncsának cseréjén egyszerűen túl akar lenni, ami bizonyos szempontból érthető is, így telefonon, vagy online felületen előre bejelentkezik, időpontot foglal, hogy azzal is csökkentse a várakozási időt.

Azonban a kérdőívre adott válaszok szerint még mindig vannak, akik egyáltalán nem kérnek gumicserére, szervizelésre időpontot, 12 százalékuk ugyanis bejelentkezés helyett inkább igyekszik olyankor érkezni, amikor szerintük kisebb a várható forgalom a műhelyben.

Azonban nem csak azok elégedetlenek a várakozási idő hosszával, akik már előre időpontot foglalnak és pontosan érkeznek. A többség gyorsabb kiszolgálásra vágyik. Ez az elvárás azonban egyértelműen abból fakad, hogy nincsenek tisztában a szakszerű és biztonságos szervizelés folyamatával, lépéseivel és így annak tényleges időtartamával sem.

A válaszadók 20 százaléka szerint a gumicserét meg lehet oldani 15 perc alatt, míg igen nagy hányaduk, közel 68 százalékuk vélekedik úgy, hogy közel 30 percnek elégnek kell lennie a gépjárművén történő abroncscserére.

Az alapos és szakszerű munka bizony időbe telik

Annak érdekében, hogy minél kevesebb időt kelljen a szervizben tartózkodásra fordítani, az újabb elvárások között szerepel az is, hogy a gumi szerviz legyen egyben gumihotel, amely igény szerint a téli vagy aktuálisan a nyári gumik szervizelésével, le- és felszerelésével valamint tárolásával is foglalkozik egy kalap alatt. Vannak szerelőműhelyek, ahol már a szolgáltatás része a tárolás, azonban érdemes személyesen utánajárni és meggyőződni arról, hogy a választott "gumihotelben" gondoskodnak-e a gumik, gumiabroncsok fénytől és vegyszerektől védett, páramentes, száraz helységben történő, sérülésmentes, szakszerű tárolásáról.

Azonban még így is előfordulhat, hogy az aktuális szervizeléstől függetlenül is gumishoz kényszerül az autós, például defekt miatt. Ilyen esetben kiemelten érvényes az, hogy az alapos átvizsgálás életet menthet.

Sajnos a megkérdezettek közel fele vélekedik úgy, hogy egy szimpla defekt esetén nem szükséges a sérült gumi leszerelése, elegendő az abroncs behúzószálas, külső javítása is, pedig nem szabad sajnálni az időt arra, hogy a szervizben a szakszerű defektjavításhoz és a gumi belső átvizsgálásához szétszereljék az abroncsot.

Egy elkapkodott, gondatlan, csak külső felületi gumijavítás ugyanis bár valóban gyorsabb, igen jelentős balesetveszélyt hordozhat magában. Nem érdemes Önmagunk és családunk biztonságát feláldozni a kényelem és gyorsaság oltárán.

És hogy állunk a vevői elvárásokkal mi itt a gumidirekt-nél?

A cikkben felsoroltak mindegyikét megtalálod nálunk:
- ügyfélváró
- ügyfél mosdó
- tévé
- ingyenes WiFi
- TPMS rendszer vizsgálata
- időpontot foglalás
- gumihotel
- szakszerű tárolás
- szakszerű defektjavítás


© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!