Hírek > Pirelli Winter SottoZero Serie 2 bemutató

A téli abroncs, amely olvassa az utat

A legigényesebb vásárlók számára kialakított nagyteljesítményű téli abroncs szinte "olvassa" az őszi és téli hónapokat jellemző útfelületeket. Az új Pirelli mintázat az innovatív technológiai áttörések alkalmazásának köszönhetően biztonságos és környezetbarát, ami nem csak havas vagy jeges, de nedves, latyakos, illetve a téli szezonban jellemző fagyott felületeken is kiváló teljesítményt és megbízhatóságot garantál.

Kétféle változat rekord gyári homologizációval

A Pirelli szeptembertől elérhető új abroncsa az Európában négy éve piacra dobott, sikeres Winter Sottozero abroncs továbbfejlesztett változata. Két jól elhatárolható változatban készül, különböző sebességtartományokra: a W210/W240 nagyteljesítményű autókhoz, míg az ennél is extrémebb W270 sorozatot szupersportkocsikhoz ajánlják. A Porsche, a Maserati, a Lamborghini, a Ferrari, a BMW, a Bentley, az Aston Martin és az Alfa Romeo mind eredeti gyári szerelésű téli abroncsnak választották az új Pirelli téligumit.

Az úthoz alkalmazkodó intelligens mintázat

A Winter Sottozero Serie II két változata számos technológiai újítást tartalmaz, ezek közül néhányat - a hagyományos téli abroncs fejlesztési filozófiáját forradalmasító megoldást - szabadalmaztattak is: a gumi immár nem téli, hanem szezonális termék, mely október és április között egész Európában alkalmazkodik az időjárási és útviszonyokhoz.

Az abroncs keveréke új és környezetbarát; aromás szénhidrogének nélkül, csökkentett nehézfém tartalommal készül. Sokoldalúsága egyesíti és optimalizálja a nedves és jeges viszonyokra kifejlesztett eltérő alapanyagok tulajdonságait, ami javítja a tipikus téli hőmérséklet, a 7°C alatt tapasztalható teljesítményt nedves úton. Szerkezeti újítása, hogy ez az abroncs az autógyártók által a legújabb nagyteljesítményű sportkocsikra választott P Zero Pirelli teljesítményét nyújtja.

A mintázat szintén innovatív megoldás: hagyja, hogy az abroncs alkalmazkodjon az útfelülethez, amely a mintaárkok és interaktív mintablokkok rendszerének köszönhetően biztonságossá, és minden körülmények között örömtelivé teszi a vezetést: az építőkockákként mozgó mintablokkok szó szerint képesek megragadni a különféle útfelületeket.

A Winter Sottozero Serie II-vel jelentősen csökken az vizenfutás esélye, míg a tapadás, az oldalirányú gyorsulás és a fékezés közbeni tapadás is jelentősen növekszik.

Téli gumiból szezonális termék

A Pirelli technikusai úgy fejlesztették ki a Winter Sottozero Serie II mintázatát, hogy amellett, hogy minden helyzetben garantálja az élvezetes vezethetőséget és biztonságot, innovatív megoldásaival naprakészen reagál a klímaváltozás, az európai szabványok változása és az autóipari fejlesztések kihívásaira.

Az időjárási viszonyok fokozott kiszámíthatatlansága, a havas helyett száraz időszakok, valamint a tél végére és az ősz elejére jellemző hirtelen erős esőzések olyan sokoldalú abroncsok kifejlesztését igényelték, melyek nem csak havon és jégen, de nedves és latyakos, valamint 7°C alatti, az útfelületet és a gumi viselkedését is befolyásoló hőmérsékleten is garantálják a biztonságot. A szabványrendszer is változik: az ökológia preferenciák és a maximális biztonság lettek az európai közlekedés szabályozásának alapkövei, és ez a mai modern abroncsoktól szintjén olyan összetevőket és megoldásokat igényel, melyek a használattól függetlenül tiszteletben tartják a környezetvédelmet.

Szintén növekednek a piaci igények: a sofőrök élvezni akarják a vezetést, ugyanakkor a legrosszabb körülmények között is jó teljesítményt és még nagyobb biztonságot igényelnek. Mindeközben az autók egyre nehezebbek és erősebbek, így télen is nagyteljesítményű gumikra van szükség.



© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!