Hírek > Goodyear Eagle F1 Asymmetric bemutató

Nagy lépés a biztonságos kanyarodás felé

A már klasszikusnak számító korábbi Eagle F1 mintázata forgásirányos, szimmetrikus kivitelű volt, az új mintázat a legújabb fejlesztési trendeknek megfelelően - mint a neve is mutatja - aszimmetrikus rajzolatú.

A cég luxemburgi fejlesztőközpontjában megálmodott új futófelület három külön részre tagolható, melyek mind más-más tulajdonságokért felelnek. A belső rész vizes útfelületen a vízréteg megtöréséért, és a víz elvezetéséért felel, a középen található hosszanti mintaelem pedig az egyenes futást biztosítja. A külső részen található masszív mintablokkok biztosítják a kanyarstabilitást, és az ívmeneti tapadást nagyobb sebességnél is.

És ami belül van

A mérnökök által Active Cornergrip Technológia fantázianévre keresztelt szerkezeti megoldás, és a versenypályák tapasztalatai alapján kidolgozott futófelületi anyagkeverék gondoskodik a felületi nyomás egyenletes eloszlásáról, még nagyobb sebességű kanyarokban is. Ezáltal nagyobb az abroncs útfelülettel érintkező része, így jobb a tapadása is. A kanyarokban nagyobb terhelésnek kitett kitett vállrészen különleges, aramid erősítésű szalag fut végig, ami szintén az ívmeneti tulajdonságokat javítja.

Az új mintázat egyelőre kizárólag a németországi gyárakban készül, későbbiekben defekttűrő változatot is ígér a gyártó. Méretválasztéka jelenleg 17-20coll felni átmérő, 215-285mm szélesség.



© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!