Hírek > Goodyear DuraGrip bemutató

Kifejezetten városi körülményekre kifejlesztve

Goodyear, a világ egyik legnagyobb abroncs gyártója, bejelentette új termékét a DuraGrip-et, melyet kifejezetten a városi közlekedés által okozott állandó megállások és elindulások okozta hatások figyelembe vételével fejlesztett ki.

A Goodyear olyan tesztgyőztes abroncsaiban felhasznált technológiák alkalmazásával, mint a HydraGrip, az UltraGrip 7 és az Excellence, a DuraGrip magas futásteljesítményt nyújt, anélkül, hogy ez a Goodyear termékek hagyományos teljesítményét és biztonságát befolyásolná.

Ahogy a városok egyre zsúfoltabbak lettek, a kisebb, olcsóbb városi autók iránti igény is drasztikusan megnőtt. A vásárlók ezen autókkal kapcsolatos elvárásai azonban ezzel párhuzamosan jelentősen megnőttek. A modern városi autós kitűnő designt, minőséget és biztonságot vár el az autójától.

A Goodyear DuraGrip abroncsát kifejezetten a városi forgalom több száz elindulására és megállására fejlesztették ki, legyen szó száraz vagy nedves utakról.

Az innovatív technológia ideális kezelhetőséget nyújt

A Goodyear DuraGrip gumiabroncsában felhasznált szilika keverék magasabb futásteljesítményt, jobb tulajdonságokat nedves utakon és rövidebb féktávolságot jelent. A gumiabroncs zártabb vállai, aszimmetrikus mintázata valamint két körbefutó bordája maximális tapadást és ezáltal kitűnő kezelhetőséget nyújt száraz utakon. A nyitott vállak és a körkörös árkok csökkentik az aquaplaning veszélyét és javítják a nedves utakon nyújtott teljesítményét. A külső váll rész merev blokkjai növelik a az oldalirányú stabilitást nagy sebességű kanyaroknál, míg a progresszív 3D-BIS lamellák kitűnő úttartást tesznek lehetővé azáltal, hogy nyomás alatt sem rogynak be, ráadásul rövid fékutat tesznek lehetővé.

A Goodyear szabadalmaztatott Three Dimensional Block Interlocking System (3D-BIS), rendszere, mely jól ismert a sikeres Goodyear téli abroncsokból, jelentősen javítja az abroncs száraz és nedves utakon nyújtott teljesítményét, mivel a több lamellát hoz érintkezésbe az útfelülettel, mint a hagyományos abroncsok. Ezen technológia segítségével a gumiabroncs maximális számú kapaszkodó éllel rendelkezik, melyek kitűnő képességekkel ruházzák fel a DuraGrip-et, különösen az aquaplaning ellenállás és a nedves utakon nyújtott teljesítmény területén, szilárd és tömör blokkjaiknak köszönhetően a nagy teljesítményű abroncsokra jellemző precíz és dinamikus irányíthatósági tulajdonságok kockáztatása nélkül.

"Folyamatos vezetés nagy városokban egyedi terhelésnek teszi ki a járművet és az abroncsait." – állapítja meg Hans Vrijsen, a Goodyear EEMEA Marketing igazgatója. "A kis teljesítményű, olcsó és csúnya kisautók ideje régen lejárt. Napjaink városi sofőrjei egy tetszetős, megbízható és biztonságos városi kisautóra vágynak. Optimális teljesítményt és megbízhatóságot várnak el járművüktől, melyben természetesen a gumiabroncsok is jelentős szerepet játszanak. A DuraGrip-pel, a Goodyear egy olyan gumiabroncsot mutat be, melyet kifejezetten a városi közlekedés kívánalmainak megfelelően fejlesztett ki."

Mint minden Goodyear termék bevezetése előtt a DuraGrip is alapos tesztelésen esett át országutakon, a gyár saját létesítményeiben, illetve nyilvános teszt intézményekben egyaránt. A versenytársak hasonló termékeivel összevetve a DuraGrip kifejezetten jól teljesített azokon a területeken, melyek a különböző városi vezetéshez kapcsolódó paramétert mérték, mint például fékezés, kopás, aquaplaning ellenállás és zajkibocsátás.

Vrijsen hozzátette: "Végső fokon az abroncs teljesítménye, mely meghatározza sikerét a kereskedelemben, és mi biztosak vagyunk abban, hogy a DuraGrip pontosan azt nyújtja amire a városban vezetőknek szüksége van: magas futásteljesítmény, a gumiabroncs egyéb tulajdonságaiban kötött kompromisszumok nélkül."

- sajtóközlemény -



© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!