Hírek > ContiWinterContact TS 830 P bemutató

Egy újabb téli abroncs a Continentaltól

A Continental piacra dobja új téli abroncsát, amely a ContiWinterContact TS830P nevet viseli. Téli termék portfoliójában ez a második olyan abroncs, amely tökéletes összhangban működik a modern elektronikus menetstabilizáló rendszerekkel.

Az abroncs mintázatát a változékony téli időjárási körülményekhez specializálták. Az aszimmetrikus mintázat tökéletes irányíthatóságot és kezelhetőséget biztosít, legyen az útfelület akár vizes vagy száraz, akár havas vagy jeges. Az abroncs lamellázatát úgy alakították ki, hogy az ESC (vagy ESP) általi beavatkozásokat kimagasló hatékonysággal juttassa érvényre. Ez a különleges kialakítás minden olyan igényt kielégít, melyre a nagyteljesítményű gépjárműveknek szükségük van. Az új Continental ContiWinterContact TS830P a piacra dobás pillanatában 30 különböző méretben lesz elérhető, maximálisan 270 km/h jóváhagyott sebességig. A Mercedes-Benz már nyáron garanciát vállalt arra, hogy új gépjárművei ezeken az abroncsokon hagyják el a gyárak területét.

A Continental fejlesztőmérnökei által kifejlesztett új ContiWinterContact TS830P egy különösen jól kiegyensúlyozott téli gumiabroncs. Az abroncs aszimmetrikus mintázati kialakítással rendelkezik, és az optimalizált blokkmerevségnek köszönhetően egyenletes a nyomáseloszlás a gumiabroncs útfelülettel érintkező részén. Ezen felül az abroncs külső oldalán nagy számban található merev blokkok biztos tapadást garantálnak kanyarodáskor és rendkívül precízen reagálnak a legapróbb kormánymozdulatokra is. A futófelületi mintázat középső részén található rendkívül merev blokkok, valamint a speciális kialakítású és sűrűn elhelyezett kapaszkodóélek maximális erőátvitelt tesznek lehetővé a havas és jeges útfelületen történő induláskor és fékezéskor. A blokkok között található számtalan vízelvezető csatornának köszönhetően a víz rendkívül gyorsan és biztosan tud távozni nedves útfelületen az érintkezési felület alól.

Annak érdekében, hogy a menetstabilizáló rendszer működésének hatékonysága növekedjen, az új WinterContact TS830P vállrészén található szinusz-lamellák merőlegesek a haladási irányra. Így nem csak a hosszanti irányú, hanem az oldalirányú erőhatásokat is rendkívül hatékonyan képesek átvinni az útfelületre. Ennek a hatékony mintázat kialakításnak köszönhetően, az irányítási és fékezési utasítások közvetlenül érvényesülnek még azokon a gépjárműveken is, amelyek nem rendelkeznek menetstabilizáló rendszerrel.

A futófelület külső és belső oldalának 2:1 felosztási aránya havas és száraz útfelületen jelentős mértékben növeli a jármű irányíthatóságát, és alacsonyabb menetzajt eredményez. Az új ContiWinterContact TS830P teljes élettartama alatt kimagasló teljesítményt és tökéletes biztonságot garantál, amely elsősorban a kiegyensúlyozott abroncskontúrnak és kopásálló futófelületi keveréknek köszönhető.

- sajtóközlemény -



© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!