Hírek > Bridgestone Blizzak LM-30 és LM-35 bemutató

Nagyfokú tapadás és biztonság a közép-európai időjárási viszonyok között

A Bridgestone kifejlesztett két új generációs Blizzak téli gumit a közép-európai téli viszonyokra. Mindkét abroncs fokozott vezetési biztonságot nyújt, környezetbarát és gazdaságos. Az új Blizzak LM30 a havas és jeges úton való biztonságos vezetésre lett fejlesztve, kitűnő fékhatékonysággal nedves útviszonyok között, míg a Blizzak LM35-öt a biztonságos téli vezetésre tervezték, kitűnő irányíthatósággal nagysebeségű vezetésnél száraz és nedves úton. Mindkét abroncsot vezető autógyártók tesztelték.


Fokozott tapadás téli útviszonyok között

Az újítás lényege az aszimmetrikus mintázat, mely mindkét abroncs esetében a mintablokk-mintaárok arányra, az élsűrűségre és a mintablokk merevségre épül. A nedves és téli útfelületen a fokozott tapadást a mintablokkok fejlett mikromintaárok-technológiája biztosítja, mely nagyobb érintkezési felületet és kapaszkodó készséget eredményez, valamint egy újonnan kifejlesztett polimer a gumikeverékben, mely javítja a szilika eloszlást.

Fokozottan környezetbarát

A korábbi Blizzakhoz képest az új Blizzak abroncsok fokozottan környezetbarátok és gazdaságosak. A karkasz alakjának és az övszerkezet optimalizálásának köszönhető kisebb súlyuk miatt 16 százalékkal csökkent az abroncsok gördülési ellenállása, és így 2,5 százalékkal csökkent az üzemanyag-fogyasztás, valamint 4.5 g/km-rel kisebb lett a széndioxid kibocsátás. A Blizzak LM30 és LM35 abroncsnál több mint 1dB-lel csökken a külső, 2dB-lel a belső zajszint.

Blizzak LM30: nagyfokú biztonság havas és nedves úton

A Bridgestone Blizzak LM30 számos típusú családi kis- és középkategóriás autóra szerelhető, T és H sebesség indexű kivitelben. Biztonságos téli vezetést nyújt havas és jeges útviszonyok között, és rövid féktávolságot biztosít hókásás vagy nedves úton.

Különleges jellemzői: új 3D mikromintaárok a középső bordán az extra tapadásért és mintablokk-merevségért, fokozott élsűrűség a központi területen a sűrű havon és jégen való maximális kapaszkodó készségért, valamint Z-alakú kampócskák, melyek minden irányban növelik az élhatást és a hószelő erőt.

A korábbi Blizzakkal (205/55 R16-os méret VW Golf 5 TDI-re) szemben a teszteredmények jelentős javulást mutatnak a havon kifejtett vonóerőben és fékezésben, kitűnő teljesítményt nedves úton, valamint 16 százalékkal kisebb gördülési ellenállást.

Blizzak LM35: biztonságos irányíthatóság száraz és nedves autópályán

A Bridgestone Blizzak LM35 nagyteljesítményű autókra lett kifejlesztve V-sebesség indexben. Rendkívüli vezetési élményt nyújt nagysebességű vezetésnél száraz és nedves úton egyaránt biztonságosan irányítható.

A futófelület-mintázat jellemzői: négy széles mintaárok, melyek gyorsan elvezetik a vizet az érintkező felületről, és hatékony fékezést és gyorsulást biztosítanak, 3D-alakú mintablokkélek, melyek csökkentik a hydroplaning veszélyét, valamint egy hosszanti mintaárok a vállrész blokkjain, mely fokozza a kanyarstabilitást.

A korábbi Blizzakkal (225/45 R17-es méret VW Golf 5 TDI-re) szemben a teszteredmények – fokozott tapadása és útstabilitása miatt – megerősítik a Blizzak LM35 biztonságos vezethetőségét nagy sebességnél nedves és száraz körülmények között. Az adatok azt mutatják, hogy 14 százalékkal csökkent a gördülési ellenállás, ami jobb üzemanyag-hatékonyságot és kisebb széndioxid-kibocsátást eredményez.

Az új, sportos téli gumik a 2009-es szezontól kaphatók Európában. A Blizzak LM30 kezdetben 14-17”-ig kerül gyártásra, a Blizzak LM35 pedig 16-17”-ig.

- sajtóközlemény -



© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!