Hírek > Firestone Winterhawk 2 EVO bemutató

A Firestone megújította téli gumiabroncs-választékát az új Winterhawk 2 EVO és Winterhawk 2V EVO bevezetésével. A legújabb fejlesztésű téli EVO gumikeverékkel gyártott abroncs kategóriájában a legjobbnak számít esős, havas és száraz útviszonyok között.

Eltérő futófelület-mintázatok kifejlesztésével sikerült biztosítani az állandó magas teljesítményt valamennyi méret esetében. A T és H sebességindexű kis- és középkategóriás autókhoz fejlesztett forgásirány kötött Winterhawk 2 EVO abroncs teljes körű biztonságot nyújt esős és havas útviszonyok között. A V sebességindexű sportosabb modellek vezetői számára a Winterhawk 2V EVO aszimmetrikus mintázata teszi lehetővé a biztos kormányozhatóságot esős, havas és száraz útviszonyok között.

A technológia lényege egy magas szilikatartalmú EVO téli gumikeverék, mely kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt havas, esős útviszonyok között és kopás tekintetében, valamint egy újonnan kifejlesztett futófelület-mintázat. Havas úton a nagy mikromintaárok sűrűség optimális vonó- és fékerőt biztosít, míg a keskeny, összekapcsolt központi mintablokkok erős oldalirányú élhatást fejtenek ki, ami a biztonságos irányíthatóságot és a kanyartapadást szolgálja.

A száraz útviszonyok közötti irányíthatóságot és kanyarodást segítik a 3D "penge" váll-mikromintaárkok, melyek az élhatás növekedésével fokozzák a mintablokkok merevségét, és a merev központi mintablokkok, melyek ellenállóbbá teszik a mintázatot a kopással szemben.

A német TÜV SÜD tesztcsoport független értékelése, melynek során három legfőbb versenytársával együtt tesztelte az abroncsot (195/65 R15 91T – VW Golf VI, 2.0 TDI) azt mutatja, hogy a Winterhawk 2 EVO kategóriájában a legjobb havas és esős fékezésben és száraz útviszonyok közötti kormányozhatóságban.

A Winterhawk 2 EVO 2010 júniustól 41 méretben kapható 13-17 collig. Az aszimmetrikus Winterhawk 2V EVO mintázat 4 méretben kapható 17-18 collig, de a tervek szerint 2011-re más méretek is kaphatók lesznek 16-17 collig.

- sajtóközlemény -



© 2004, gumidirekt.hu Kft.
Minden jog fenntartva!