Garancia és szavatosság

A gumidirekt.hu Kft. által eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatosság és jótállás érvényes. Az ettől eltérő, a termék gyártója által vállalt jótállási idő és ennek időtartama az adott áru adatlapján van feltüntetve. Az eladó jótállási és szavatossági felelősségére a Ptk.-ban és a 151/2003. (IX.22.) kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

A gumidirekt.hu gumiabroncs áruházban kizárólag új, garanciális termékek kerülnek értékesítésre. Amennyiben az átvett termék hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. Amennyiben erre bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizetjük. A termék cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges. A megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

Szavatossági és jótállási idő legfeljebb a gumiabroncsok törvényben meghatározott minimális profilmélységének eléréséig érvényes. A jótállási és szavatossági idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő érvényes.

Személygépkocsi, kisteherautó és terepjáró gumiabroncsok esetében a jótállási és szavatossági igény csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre, valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat, továbbá a gyártó előírásait betartják.

Jótállási és szavatossági igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása!

Szélsőséges út- és használati körülmények esetében a gumidirekt.hu Kft. fenntartja a jogot a jótállási és szavatossági felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására. A szavatossági és jótállási igény elbírálását minden esetben az adott márka magyarországi képviseletének szakemberei végzik.

A jótállás és szavatosság nem vonatkozik:

• helytelen tárolás miatti hibákra,

• a gumiabroncsok öregedésére,

• a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás, felnik alakhibája, stb. által okozott hibákra,

• a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,

• az autógyártó által előírt méretektől eltérő méretű gumiabroncsokra,

• javított abroncsokra,

• nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,

• baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,

• versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.

©,2011 gumidirekt.hu
Minden jog fenntartva!