ÉLETTARTAM GARANCIA és DEFEKT GARANCIA PluszÉLETTARTAM GARANCIÁT vállalunk minden nálunk vásárolt szgk. és SUV, a vásárlás időpontjában felszerelt, használatba vett, valamint folyamatosan csak nálunk szervizelt gumiabroncsra.


Meddig tart az ÉLETTARTAM GARANCIA?


A gumiabroncsok törvényben előírt minimális profilmélységéig (1,6mm), de legfeljebb 10 évig, kilométer korlátozás nélkül.


Mire érvényes az ÉLETTARTAM GARANCIA?


1 garnitúra (4db) nálunk vásárolt és egyidejűleg felszerelt, valamint használatba vett és rendszeresen (szezononként) csak nálunk szervizelt szgk. és SUV gumiabroncsok (kivéve kisteher, 4x4 vegyes használatú és terep) gyártási eredetű meghibásodásaira.


Mennyibe kerül az ÉLETTARTAM GARANCIA?


Egy új gumiabroncs árának töredéke, most bevezető áron, gumiabroncsonként mindössze 500 Ft.


Miért merünk ilyen hosszú garanciát vállalni?


Mert megbízunk a márkáinkban. Csak kipróbált és bevált, megbízható gyártók termékeit forgalmazzuk. Sok kereskedővel ellentétben, ahol több, mint ötven, sőt van ahol 100 feletti márkát forgalmaznak, mi csupán a legmegbízhatóbb 20-25 márkával foglalkozunk. Nem árusítunk kétes eredetű és minőségű "no name" gumiabroncsokat.


Miért ragaszkodunk a saját szereléshez?


Sajnos tapasztaljuk, hogy a gumiabroncsok meghibásodásainak jelentős része valamilyen szerelési hibára vezethető vissza. (pl.: technológia hiba, rosszul beállított keréknyomás). Saját munkánkért minden esetben teljes körű felelősséget vállalunk.

Ha a gumiabroncsoknak véletlenül mégis gyártási hibája lenne, ezek nagy részét már szereléskor ki tudjuk szűrni, ezzel sok kellemetlenségtől megkímélve Önt.

Továbbá a gumiabroncsok odafigyelést és törődést igényelnek. A gumiabroncs a legfontosabb biztonsági alkatrész, amely mindössze négy tenyérnyi felületen próbálja az úton tartani az autónkat, a legszélsőségesebb körülmények között is. A félévenkénti rendszeres szereléssel folyamatosan követni tudjuk az állapotukat, javaslatot tudunk tenni, ha bármilyen beavatkozás, pl. futómű javítás szükséges.


Négyévszakos gumiabroncsom van, mi a teendő?


A négyévszakos gumiabroncsokat természetesen nem kell félévente átszerelni, de a maximális biztonság érdekében legalább évente egy alkalommal ezeket is ellenőrizni kell. Ez a kerekek centrírozását, a szelepek és a kopáskép ellenőrzését, lehetséges sérülések feltárását jelenti.


Mire nem vonatkozik az ÉLETTARTAM GARANCIA?


Az általános feltételeknél felsorolt esetekre, a különbség a garancia időtartamában van.


Mi az apróbetűs rész?


Semmi. Mindent leírtunk, amit az ÉLETTARTAM GARANCIÁRÓL tudni szükséges.


Az ÉLETTARTAM GARANCIA nem zárja ki és nem korlátozza a fogyasztó törvényből eredő szavatossági és jótállási jogait.


A jótállás (garancia) és szavatosság általános feltételei


A gumidirekt.hu Kft. által eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatosság és jótállás érvényes. Az eladó jótállási és szavatossági felelősségére a Ptk.-ban és a 151/2003. (IX.22.) kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Jótállási és szavatossági és idő legfeljebb a gumiabroncsok törvényben meghatározott minimális profilmélységének eléréséig érvényes. Az ÉLETTARTAM GARANCIÁN kívül eső gumiabroncsok, valamint a felnik és TPMS szenzorok jótállási ideje 1 év. A jótállási és szavatossági idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő érvényes.

A jótállási és szavatossági igény csak akkor érvényesíthető, amennyiben a termékeket átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre, valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat, továbbá a gyártó előírásait betartják. Szélsőséges út- és használati körülmények esetében a gumidirekt.hu Kft. fenntartja a jogot a jótállási és szavatossági felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

Jótállási és szavatossági igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása!

A jótállás és szavatosság nem vonatkozik:

• javított abroncsokra,

• helytelen tárolás miatti hibákra,

• elemi kárra, természeti csapásra,

• a gumiabroncsok öregedésére, természetes elhasználódására,

• a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás, különösen a felnik alakhibája, stb. által okozott hibákra,

• a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,

• az autógyártó által előírt méretektől eltérő méretű gumiabroncsokra,

• nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,

• baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,

• versenyzés, sebességi vagy egyéb, kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.


Csak nálunk! Ingyenes defekt javítás (a szerelési költséget is beleértve) a gumiabroncsok teljes élettartama alatt, egyszeri, mindössze 4 990 Ft-os díj ellenében.

Ha defektet kap, csak jöjjön el hozzánk, és soron kívül, lehetőség szerint azonnal megjavítjuk kerekét.

Egy garnitúra, bármilyen gumiabroncs vásárlása és egyidejű felszerelésekor igényelhető. Defekt esetén, az adott gumiabroncsokat teljes élettartamuk alatt ingyenesen javítjuk és szereljük (akár többször is). A javítás és szerelés a számlán jelképes, 1Ft-os áron kerül feltüntetésre.


Érvényes: 2020.06.01-től

©,2011 gumidirekt.hu
Minden jog fenntartva!