Bridgestone nyári gumi, téli gumi akció

A Bridgestone 1931-ben, Japánban alapított gumiabroncs gyártó. Napjainkban világszerte 178 gyárban, köztük Tatabányán gyárták a japán precízitás által garantált kiváló minőségű prémium gumibroncsokat. A Bridgestone márka termékválasztéka a gépkocsigyártás teljes palettáját lefedi, termékei között számos autógyártó által jóváhagyott első szerelésű abroncs található.

A Bridgestone honlapja

Bridgestone téli gumi szgk:

Bridgestone téli gumi 4x4, SUV:

Bridgestone téli gumi kisteher:

téli gumi
kötetlen forgásirányú mintázat
Kisteherautóhoz Bridgestone téli gumi
Bridgestone Blizzak W810

Bridgestone négyévszakos gumi szgk:

Bridgestone nyári gumi szgk:

Bridgestone nyári gumi 4x4, SUV:

4x4, SUV országút/terep nyári gumi
kötetlen forgásirányú mintázat
4x4, SUV Terepen is használható Országúti használatra Bridgestone nyári gumi
Bridgestone Dueler A/T 001
4x4, SUV országúti nyári gumi
kötetlen forgásirányú mintázat
Ultra High Performance - nagy teljesítményű autókhoz 4x4, SUV Országúti használatra Bridgestone nyári gumi
Bridgestone Dueler H/P Sport
4x4, SUV országúti nyári gumi
kötetlen forgásirányú mintázat
Ultra High Performance - nagy teljesítményű autókhoz 4x4, SUV Országúti használatra Bridgestone nyári gumi
Bridgestone Alenza 001
4x4, SUV országúti nyári gumi
enyhe terepen is használható
kötetlen forgásirányú mintázat
4x4, SUV Országúti használatra Bridgestone nyári gumi
Bridgestone Dueler H/T 687
4x4, SUV országúti nyári gumi
enyhe terepen is használható
kötetlen forgásirányú mintázat
4x4, SUV Országúti használatra Bridgestone nyári gumi
Bridgestone Dueler H/T 689

Bridgestone nyári gumi kisteher:

nyári gumi
kötetlen forgásirányú mintázat
Kisteherautóhoz Bridgestone nyári gumi
Bridgestone Duravis R660

További Bridgestone oldalak:


A Bridgestone története:

1930-1950
A Bridgestone név az alapító, Shojiro Ishibashi családnevéből ered, annak szó szerinti angol fordítása (Stone Bridge). Magyar jelentése "kőhíd", melynek két szavát a jobb hangzás kedvéért felcserélték Bridgestone-ra. Az 1930-40-es évek a terjeszkedés időszaka. 1934-ben megindul a gumiabroncs gyártás a kurumei gyárban. Egy évvel később golflabdák tömeges gyártásába kezdenek. A Bridgestone 1937-ben Tokyoba tette át székhelyét, ahol ékszíjjal, gumi tömlővel, rezgéscsillapító komponenssel és szintetikus gumival bővítette termékkínálatát. A cég nevét Nippon Tire Co. Ltd-re változtatták.

1950-es évek
Az ötvenes évek kezdetén rohamos növekedésnek indult a vállalat. A céget újra Bridgestone-nak hívják, Tokyoban új központot nyitnak. A gumiabroncs értékesítés 1953-ban meghaladta a 10 milliárd jent, minek következtében a Bridgestone Japán legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalatává vált.

1960-as évek
A hatvanas években született a vállalat mottója: "kiváló minőségű termékekkel szolgálni a társadalmat", s ugyanebben az évtizedben, 1962-ben fejlesztették ki az első japán acélradiál gumiabroncsot is teherautókhoz és buszokhoz, 1964-ben pedig az első radiál gumiabroncsot személyautókhoz. A kurumei, yokohamai és tokyói gyárakban gumiabroncsok és más gumi termékek széles választékát állította elő a vállalat.
Az autógyártás rohamos növekedésének hatására a Bridgestone új üzemeket alapít. 1965-ben új Bridgestone gyárat nyitottak Malajziában, mely a vállalat első tengerentúli üzeme volt a második világháborút követően.

1970-es évek
A Bridgestone alapítója, Shojiro Ishibashi 1976-ban meghalt, de az általa alapított vállalat tovább működött, s egyre nagyobb piacokat hódított meg. 1970-ben a vállalat szponzorálta az első Bridgestone Golfversenyt, melyet ma Bridgestone Open néven ismernek. A Bridgestone Corporation európai képviseletét 1972-ben alapították Brüsszelben. A cég 1979-ben dobta piacra a személyautók számára gyártott alufelnit és fejlesztette ki a használt gumiabroncsok újrahasznosításának technológiáját.

1980-as évek
A Bridgestone 1983-ban jelentős lépést tett világpiaci pozíciója megszilárdításáért, amikor a Firestone Tire & Rubber Company-től megvásárolta első termelőüzemét az Egyesült Államokbeli Tennesseeben. 1988-ban aztán a teljes Firestone vállalatot felvásárolta, a Bridgestone ezzel valódi globális vállalattá alakult.
1982-ben a Bridgestone piacra dobta az első téli gumit Japánban. 1986-ban a Porsche megvásárolta a Bridgestone RE71 gumiabroncsát limitált szériájú 959 sportkocsija gyári szereléséhez, mely abban az időben a világ leggyorsabb személyautójának számított.

1990-es évek
A Bridgestone és a Firestone Bridgestone/Firestone Inc. néven egységes szervezetként működik az Egyesült Államokban, majd megalakul a Bridgestone/Firestone Europe S.A. Brüsszelben.
1997-ben a Bridgestone megjelenik a Forma 1-ben, majd 1998-ban egyéni és konstruktőri világbajnoki címet szereznek.

2000-től
2004-ben a Bridgestone a Suzuki Grand Prix Csapat beszállítója lett a MotoGP-ben. Ugyanebben az évben a Bridgestone legyártja az egymilliomodik defekttűrő gumiabroncsot, melyeket többek között a Ferrari és Maserati is használ első szerelésként.
Róma mellett megnyílik a Bridgestone európai tesztpályája, mely az egyik legmodernebb kísérleti pálya Európában.

©,2011 gumidirekt.hu
Minden jog fenntartva!